Corona

Coronavirus

Corona maatregelen

  • Door de Corona besmettingen vragen wij u de praktijk niet te betreden zonder afspraak
  • Wij verzoeken u een mondkapje te dragen tijdens het bezoek aan de praktijk
  • Gelieve telefonisch contact te zoeken en/of via de mail


Vaccinaties
Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen corona / COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.  Wij hebben de  vaccins inmiddels ook ontvangen en degenen die hiervoor in aanmerking komen krijgen een uitnodiging. De vaccinatie zal plaatsvinden op 19 april in de kerk.

Per abuis zit er in de envelop aan huisgenoten die beiden in aanmerking komen maar 1 gezondheidsverklaring. Deze kunt alsnog ophalen bij de praktijk of via onderstaande link downloaden en printen.

Gezondheidsverklaring

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:

  • mensen geboren voor 1961

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

Klachten
Heeft u last van griepverschijnselen zoals verkoudheid, koorts, hoesten, keelpijn en/of luchtwegklachten? Heeft u vragen over het coronavirus? Raadpleeg voordat u de huisarts/huisartsenpost belt eerst de website van RIVM/Thuisarts.nl en/of bel de landelijke informatielijn 0800-1351 (bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur).Hier kunt u altijd terecht voor vragen en actuele informatie.
Als u denkt besmet te zijn met het coronavirus kom NIET naar de huisartsenpost/uw huisartsenpraktijk toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten. Patiënten worden alleen gezien na telefonische triage.

Wanneer neemt u contact op met de huisarts/huisartsenpost?
Klik hier voor meer informatie.

Testen: 0800-1202
Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur.

 

Heeft u last van psychische of psychosociale klachten of ervaren uw kind(eren) deze? Of ervaart u of uw kind(eren) spanning door het Corona virus. Dan kunt u rechtstreeks een mail sturen naar de POH GGZ of POH GGZ Kind en Jeugd. U wordt dan binnen een week benaderd. Dit is een andere werkwijze door het Corona virus. Normaliter moet u altijd via de huisarts een verwijzing naar de POH GGZ of POH GGZ Kind en Jeugd vragen. Dit is nu gewijzigd door het Corona virus waardoor u ons rechtstreeks mag benaderen. Gesprekken met POH’s GGZ  en POH GGZ Kind en Jeugd zijn kosteloos. Wees er alert op dat dit vaak (beeld)bellen is en geen face tot face gesprekken zijn. Als de POH GGZ of POH GGZ Kind en Jeugd belt dan kan dit met een anoniem nummer zijn.

Evalien Rustema; erustema@vicinonhn.nl

Een andere optie is de Rode Kruis hulplijn
Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur